Barcelona dag 3

Något sega i starten men tillslut kom vi upp och åt frukost. Idag har varit en speciell dag då min käre pappa fyller 60 år. Efter frukosten gav vi oss återigen iväg ut i Barcelona och denna gången hoppade vi på en turistbuss. Spännande att se stan men änsålänge har vi bara sett den östra sidan så imorgon tar vi den vänstra. Många coola saker påvägen och guidning samtidigt. Man får ett par hörlurar att sätta i kanten vid sätet och så väljer man bara vilket språk man vill höra på så översätts det. Engelska får vi ta då svenska inte fanns. Som sagt många coola byggnader men när vi kom till Sagrada Familia då väcktes intresset mycket mer. Vi hoppade av bussen och tog en snabblunch innan vi ställde oss i kön för att gå in. En halv timme fick vi stå, inte så farligt ändå kan säkert vara värre. För 11 € fick vi komma in men det häftigaste var på utsidan! Dock var den sjuukt stor inuti, shit vilken byggnad. Mäkta imponerad! Vi gick runt där en stund innan vi hoppade på bussen igen för att sen hoppa av några platser bort och gå en lång backe upp. En bit upp hittade vi Gaudis park! Super häftig, kändes nästan som man kommit till smurfarnas hemland! Vi vandrade uppåt och uppåt i parken tills vi kom till högsta punkt, en sten "byggnad" med tre kors på. Vad kunde man se där? Jo hela jäkla Barcelona! Bästa utsikten jag någonsin sett, återigen mäkta imponerad! Något rädd och så det var ganska högt och inget räcke runt kanten. Tror vi spenderade två timmar i den där parken utan att ens tänka på det. När vi kände oss klara med parken tog vi oss till bussen igen och nöjde oss med att kolla på det sista från bussen. Var inte så mycket kvar som var värt att hoppa av för så tillslut var vi framme sär vi började, plaza catalunya! Resan runt allt tar 2,5 timme men vi stannade ju också på vägen så vi var klara runt 19 ungefär.

Kvällen avslutades på en restaurang som hette Sagardi, jättegod mat! Och efterrätten vart inte sämre. Pappa fick ett litet ljus i sin äpplepaj, lite mer speciellt! Grattis världens bästa pappa!!:D

Imorgon ska vi åka turistbuss igen, vi har den västra sidan av staden kvar! Däribland Camp Nou, FC Barcelonas huvudarena. Spännande!:)

Buenas noches!

Barcelona 2013 | |
Upp