World of Coca Cola

Idag har vi spenderat ett par timmar på " World of Coca Cola ". Först säkert en timme i kö för att komma in och sen gick det några timmar för att kolla runt. Riktigt coolt ställe. Coca Cola har ju sitt ursprung här från Atlanta så därför har de en hel byggnad bara för cola. Så vi har sett gamla flaskor, gamla posters och reklamskyltar och vi fick jobba oss igenom ett valv och sen ta oss in i ett rum som i sin tur öppnades upp efter massa coola effekter på väggarna. Vad fanns där då? Jo ett valv till sär de tydligen ska bevara hemligheten bakom " the formula of Coca Cola ". Vet i tusan om det stämmer men är det sant så är det kanske coolt. 
Sista delen var provsmak. Vi kunde prova drycker från alla kontinenter, utvalda länder såklart fanns ju inte så mycket plats. Men det gick att testa allt. Coca Cola hade också sin del där vi kunde prova Fanta med persika, lime, jordgubb m.m. Till och med Sprite med vanilj och andra smaker. Hur kul som helst. Påvägen ut fick vi varsin flaska fylld med Coca Cola som vi bar runt på medans vi kollade igenom Coca Cola butiken. 

Nu har vi precis smält i oss lite rester och ska iväg för lite efterrätt såhär på kvällen, Cheesecake factory :D
Facklor från Olympiska spelen!!Roa folk i köerna med badbollar är uppskattat!
Allmänt, Atlanta 2014/15 | | Kommentera |

Några dagar i rad

 
 
 
 

Det har väl kanske gått några dagar för mycket sen sist men lite uppdatering kommer nu. 
 
I fredags tog Lollo med oss till en outlet som ligger ca 40 minuter utanför Atlanta. Coolt ställe. Det var som ett område med flera hus på rad, varje hus var som en längd och det var fullt med butiker. Låt oss säga att vi fick några påsar med oss hem. Var där flera timmar och var ändå inte inne i alla butiker. Väl hemma lagade vi lite kvällsmat och sen somnade vi ganska snabbt. 
Lördag var vi ute och åkte lite och igår var vi på amerikansk fotbollsmatch. Cool upplevelse. Arenan var apstor, 70.000 pers var på plats för att se Atlanta Falcons mot Panthers. I början förstod jag ingenting men sen kunde jag ana hur det skulle gå till. Ganska häftig känsla med så mycket folk som hejar på sitt lag. Dock så var Falcons extremt kassa men vi satt med några Panthers supportrar så vi kände glädjen över vinsten. Stannade inte hela matchen dock, kände att vi behövde gå lite tidigare för att slippa de stora massorna med folk som skulle hem sen. Det var lagom fullt på Martan redan när vi åkte hem så tänk när de andra 70.000 ska hem. Hemma slängde Lollo ihop lite vegetarisk chili con carne ( färdig på burk såklart) med ost som åts med tacochips. 
Vad har vi gjort idag? Mer shopping! Alltså nu får vi nog snart lugna ner oss,eller?:P Avslutet på dagen? Pizzan på sista bilden och några avsnitt 90210.
Allmänt, Atlanta 2014/15 | | Kommentera |

Julafton & Juldagen

Här har vi riktigt vårväder just nu. Det började igår och solen är även framme idag. Så dessa julkänslor har inte helt funnits där. De träder fram mest på kvällen när man ser alla dekorationer vid husen här. Dock så var inte dekorationerna så galna som jag trodde, vissa har gått helt bananas med sina hus men överlag så är det väldigt smakfullt dekorerat. 
Okej, åter till det jag skulle skriva om. Vad har vi haft för oss julafton och juldagen! 
På julafton bestämde vi oss för att åka till IKEA för att se om de serverade någon julmat. Det gjorde de, den 12 december! Så vi fick nöja oss med en tallrik "swedish meatball combo" och chokladkaka till efterrätt. Julmust hade de, tack o lov. Julafton spenderade vi också mycket på skype med vår firande släkt hemma och avslutades sen med snacks och film. 

Juldagen bjöd som sagt på fantastiskt fint väder så vi tog en lång promenad i området och kollade på alla hus. Amerikanska hus är fina och lite häftiga men under ytan så är de bara gjorda av plywood. Verkar lite konstigt. De ser riktigt bastanta ut med tegel och grejer men egentligen är de tunna och välter bara man blåser på dem. Verkar bra med tanke på vad moder natur kan hitta på här borta. 
Resten av dagen stannade vi inne. Allt var stängt igår så fanns inte mycket annat att göra. Vi plöjde igenom ett antal avsnitt av 90210, lagade lite potatisgratäng och kyckling, åt glass och annat gott och öppnade våra julstrumpor som vi fått av familjen. Hur gulligt är inte det? Jag och mamma fick lite choklad och två presentkort var. Någon som får inspiration till nästa års juldekorationer?Allmänt, Atlanta 2014/15 | | Kommentera |
Upp