Lång promenad

Älskar när man skriver ett långt inlägg och sen försvinner allt. Ännu bättre när man skriver via mobilen för då trycker man på fel knappar sjuttio gånger också. 

Lektionerna idag bara sprang iväg . Det gick så fort. I pausen provade vi horchata, en speciell dryck för Alicante. Har ni gått in i ett gammalt hus någon gång och känt hur det luktar gammalt mögel? Tänk er att ni dricker den lukten. Mumsigt va? Inte hallon precis. 

Efter lunchen var vi trötta allihopa så några minutera vila innan läxorna fick det bli. 
Sen hakade vi på Hannes till fotbollsstadion för att köpa fotbollströjor. Gick sådär då de har stängt på måndagar. Istället gick vi till lilla slottet i närheten för att kolla in Alicante "by night". Älskar ju detta. Städer i mörker där gator, bilar, lampor i husen lyser upp. Kan titta i evigheter. 
Sen hittade vi en ny väg ner och hamnade på gator vi inte vandrat på förut. Alltid kul att se något nytt. Hannes visade oss en liten galleria med mat och några få små butiker som de hade hittat. Inte mycket men lite trevligt att se. 

Ikväll har vi städat köksskåp, ätit kvällsmat, tittat på spansk tv och pluggat. 

Nu är det dags stt sova. Lollo sover sen snart en timme tillbaka. Sjukt hur snabbt hon kan somna. Alicante 2015, Allmänt | | Kommentera |

Black weekend

Då var det söndag kväll igen. Helgen har varit väldigt aktiv faktiskt och det beror mycket på att det har varit Black friday eller Black Weekend som många kört här. 
 
I fredags efter skolan åt vi lunch och gick sen på stan ett tag för att kolla vad de hade för erbjudanden. Vi gick på jakt efter lite julklappar precis som resten av Alicante. Nej så farligt var det faktiskt inte. Det var mycket folk men långt ifrån kaos. . På kvällen lagade vi mat och kollade på film. 
 
Lördag tog vi sovmorgon. Sen drog vi med oss vår nya vän från klassen till Altea. Det tog ungefär 1,5 timme enkel väg. Det är dock väldigt fint på vägen. Tramen går precis vid havet så det finns en del att titta på. Vår lärare berättade lite om Altea och tyckte det var viktigt att åka dit. Det skulle vara litet, vita hus och små trånga gator. När vi kom från så var tanken, ehm ja! Men vi såg toppen på kyrkan som vi har på bild på en mapp vi fått från skolan så vi siktade in oss på den. 150 m från tramstationen och vi förstod precis vad vår lärare menade. Jag har aldrig varit i Grekland men jag kan tänka mig att det ser ut ungefär så. Det var helt underbart. Jag har massor med bilder så gör ett eget inlägg med mer om Altea i det.
 
Söndag. Lång sovmorgon följt av frukost och läxor. Sen sprang vi ut på stan för att hitta lite saker. Gick tillbaka efter ett tag för lunch och sen gav vi oss ut igen. 
Väl hemma igen hittade Hannes tre pyssel. Med disneymotiv! Så med hjälp av godis fick vi ordning på pusslen. Juste, det är ju första advent idag. Här tänder man inte ljus det är tll för kyrkan tycker de och dessutom är det farligt med ljus inomhus. Så tända ljus fick vi inte, därför kör vi vårt egna sätt. Vi hittade diadem med olika design som vi köpte och måste nu ha dem varje advent så fort vi är i lägenheten. Jättesöta allihopa. Lollo går runt med snöflingor från Frost, jag har några röda tomtevantar och Hannes har renhorn med bjällror. Barnsligt men kul! Så firar vi advent. 
 
 
 
 
Alicante 2015, Allmänt | | Kommentera |

Benidorm

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan vi åkte till Benidorm hade vi hört delade meningar om staden. En del sa att det är inget att se medans andra absolut tyckte det var värt att åka dit. Men så är det väl alltid i och för sig. I torsdags frågade vår lärare om vi vart där än och tyckte vi skulle åka dit. Det var lite Spaniens New York eller London. London har jag inte varit i än men jag älskar New York så vi bestämde direkt att vi skulle åka. 
Lite för höga tankar hade vi med oss när vi åkte och förstod verkligen var likheten med New York fanns. Vi började förstå efter ett tag. Alla butiker och restauranger var skyltade på ett häftigt sätt. Låter bilderna berätta mer för jag vet inte hur jag ska förklara. 
Dessutom så var det engelsmän i HELA stan. De har fullkomligt tagit över hela Benidorm. Alla vi mötte var britter, väldigt väldigt få spanjorer. Kändes märkligt. 
Nu är det inte jätte mycket folk eftersom det är lågsäsong så under högsäsongen måste det vara ordentlig fart på staden. Hade varit kul att åka tillbaka under den tiden. 
 
Vi tyckte om Benidorm. Det växte till sig under tiden och framför allt när vi hittade en super lång gata med massa coola pubar och restauranger. Över gatorna hängde vimplar med brittiska flaggan. 
Det fanns ett par amerikanska ställen och till och med något australienskt men absolut mest brittiska pubar. 
 
Allmänt, Benidorm 2015 | | En kommentar |
Upp