Black weekend

Då var det söndag kväll igen. Helgen har varit väldigt aktiv faktiskt och det beror mycket på att det har varit Black friday eller Black Weekend som många kört här. 
 
I fredags efter skolan åt vi lunch och gick sen på stan ett tag för att kolla vad de hade för erbjudanden. Vi gick på jakt efter lite julklappar precis som resten av Alicante. Nej så farligt var det faktiskt inte. Det var mycket folk men långt ifrån kaos. . På kvällen lagade vi mat och kollade på film. 
 
Lördag tog vi sovmorgon. Sen drog vi med oss vår nya vän från klassen till Altea. Det tog ungefär 1,5 timme enkel väg. Det är dock väldigt fint på vägen. Tramen går precis vid havet så det finns en del att titta på. Vår lärare berättade lite om Altea och tyckte det var viktigt att åka dit. Det skulle vara litet, vita hus och små trånga gator. När vi kom från så var tanken, ehm ja! Men vi såg toppen på kyrkan som vi har på bild på en mapp vi fått från skolan så vi siktade in oss på den. 150 m från tramstationen och vi förstod precis vad vår lärare menade. Jag har aldrig varit i Grekland men jag kan tänka mig att det ser ut ungefär så. Det var helt underbart. Jag har massor med bilder så gör ett eget inlägg med mer om Altea i det.
 
Söndag. Lång sovmorgon följt av frukost och läxor. Sen sprang vi ut på stan för att hitta lite saker. Gick tillbaka efter ett tag för lunch och sen gav vi oss ut igen. 
Väl hemma igen hittade Hannes tre pyssel. Med disneymotiv! Så med hjälp av godis fick vi ordning på pusslen. Juste, det är ju första advent idag. Här tänder man inte ljus det är tll för kyrkan tycker de och dessutom är det farligt med ljus inomhus. Så tända ljus fick vi inte, därför kör vi vårt egna sätt. Vi hittade diadem med olika design som vi köpte och måste nu ha dem varje advent så fort vi är i lägenheten. Jättesöta allihopa. Lollo går runt med snöflingor från Frost, jag har några röda tomtevantar och Hannes har renhorn med bjällror. Barnsligt men kul! Så firar vi advent. 
 
 
 
 
Alicante 2015, Allmänt | |
Upp